Till bilden!:)

Slutade för inte så länge sedan, hade ingen spanska idag:) Nu ska jag packa lite innan jag ska till bilden, jag och pappa ska åka till pajala över helgen, kanske så sticker vi till stugan en sväng också;)

Ses..

NOheladagen!

Usch, vad NO:n är jobbig! Har suttit typ hela dagen för att få klart det, med en paus för stallet:), och ska strax skriva ut det med bilder och allt:) Känns bra..

Iag har varit en såndär dag då vi har aslånga raster, vilket är ganska bra, för jag har hunnit halvvägs på min bok nu:) Jag läser första Dexter-boken, och det kan vara det bästa jag har läst! (som inte är fantasy alltså) Den är såå bra, men mer säger jag inte förren jag har läst klart;)

Härliga bullar:)

Kom nyss hem från skolan, bakade bullar idag på HK:n. Dom blev helt okej, men det hade gärna fått vara lite mer kräm emellan.. Så nu ska jag gå och snaska lite bullar innan jag börjar med NO:n:)

Gott med kyckling:)

Ska snart äta middag, jag och pappa har gjort kyckling, är i ugnen nu:)
Vi hade Hip-Hop dans på idrotten idag, hehe.. Det var hyfsat ändå, men sedan skulle vi dansa i grupper om fem, för hela klassen, Kul! hehe.. Ne!! Tur att det är över nu;)

Det är faktiskt bara sju veckor kvar till sommarlovet! Fem hela och två korta på slutet:) Yippie!!!:)
Så nu börjar nedräkningen...

6 veckor och 5 dagar kvar...

Jag såg en älg..

Har varit till Nikkaluokta idag en sväng med pappa, mommo, moffa och alla mostrar (okej, jag har två;)). Var typ dit och åt lunch, sen stack vi hem;) Stannade och kollade lite renar på väg tillbaka, annars händer det inte så mkt. Såg en älgkalv på väg dit som jag fotade, rätt söt, men jag orkar inte ladda upp bilden;)

Får se var man ska hitta på under resten av kvällen.. Det blir väl att slappa lite, såhär sista dagen på lovet, men det är ju såå tråkigt. Har ju inte gjort ngt annat under hela lovet känns det som..
Tur att vi har sovmorgon imon, hade inte orkat kliva upp kl. 7..;)

.

God Morgon!... Eller, ja.. Typ? Hehe, vad jag svamlar;)
Ska å äta hos Mommo och Moffa ikväll, min moster Cicci har kommit upp från Norge så det ska bli kul att få träffa henne igen:)

Ska måla naglarna nu, Ciao!

Vilken av dom?!

Her spanat in en kamera för ett tag nu och jag kommer mest troligt att få en. Men jag kan ju inte bestämma mig vilken färg jag vill ha! Antingen en grå eller svart..
Väskorna har tre fack i med väggar son är löstagbara (bild 3), och kan rymma ett kamerahus med objektiv, upp till 9 tums objektiv och kanske batteriladdare, minneskort m.m. Du får plats med allt!

Denna grå väskan är ju assnygg! Jag älska nyansen, men är lite orolig för om den är svår att matcha till..











Den svarta däremot kan matchas till allt och svart är ju också vääldigt snyggt. Väskan är dock inte heeelt svart, den har en ganska varm look, och i vissa ljus kan den vara väligt, väldigt mörkgrå..

Båda har både för- och nackdelar, och jag kan bara inte bestämma mig!! Hjälp mig, vilken tycker ni är snyggast?!

Heldag på stan'

Har varit på stan och shoppat hela dagen med pappa:) Det var ganska kul faktiskt, jag köpte nya sockar då alla mina typ är trasiga hihi;) Sen köpte jag lite trollingar på KappAhl och en superfin stor svart ring. En sådan har jag länge velat ha, så hihi:)
Det här tog förstås inte hela dagen att köpa, det var pappa som spenderde mest. Han hade två presentkort på Centrum, så vi var där och köpte upp dem, bl. a. på en jacka, skjorta och jeans (till pappa alltså)

Skööna morgon...

Orkade inte kliva upp förren kl. 11 idag, har precis ätit frukost och fixat min strulande e-post med pappa. Vi ska snart sticka iväg på stan och köpa lite kläder åt honom, så ses sen:)

HOHO på dig:)

Lilla Nattugglan här igen;)



Har inte riktigt lust att gå och lägga mig än så sitter och skriver lite strunt;)
Vad har ni själv för er på natten? Ligger ni och snozar skönt i den varma sängen, eller är ni ute och flyger i månskenet? Om jag kunde, så skulle jag välja det sistnämda. Men jag har försökta att odla vingar tidigare och vet att det inte riktigt fugerar...
I mitt nästa liv vill jag nog bli en fladdermus! Då skulle jag kunna flyga fritt genom natten


Och sen är dom ju såå söta!:)

Genom dina ögon..

Nu har jag, efter många om och men, läst ut boken!:)

Den heter alltså Genom dina ögon (The Host på originalspråg engelska) och är skriven av Stephenie Meyer, som ochså har skrivit de ofantligt omtykta Twilight-böckrna, som ni kan läsa mer om här.
Boken handlar om Melanie Stryder, eller snarare om Vandraren. Hon är en själ och har kommit från en planet långt bort ifrån jorden. Hennes ras har sedan länge tagit över andra planeter och "använt" invånarna som värdar (därav namnet The Host=värden) genom att bli inplanterande i nacken och ta över kroppen, och på så sätt förslavat hela mänskligheten till vad de anser är till det bättre.
Men då Vandraren, som har levt många olika liv på de andra övertagna planeterna, kommer till jorden får hon Melanies kropp som värd. Normalt sett skulle hon bara ta över kroppen helt och hållet, men Melanie vill inte låta henne, utan fortsätter att göra motstånd och blir som en andra personlighet i huvudet. Vandraren och Melanie kan alltså komunicera med varandra och delar tankar och känslor på ett till början inte så uppskattat sätt.
Melanies minnen av mannen hon älskar, Jared, och sin yngre bror Jamie får till sist Vandraren att ge sig ut efter dem, som lyckats hålla sig gömda från själarna. Minnena leder dem ut i öknen där de, innan de dör av hunger och törst, tas till fånga av en grupp rebeller som lyckats hålla sig gömda. Däribland Jared och Jamie.
Efter mycket om och men "accepteras" hon som en av alla andra och får själv arbeta och leva som de gör.
Men Melanies kropp och Vandraren, som får namnet Wanda, kommer inte riktigt överens och känslorna till de olika människorna, däribland Jared och Ian, är många och blandade och triangeldramat växer. Men det får inte ta överhand eftersom det finns fler problem att ta hand om, och kampen om överlevnad och att vara gömda från själarna är stor och farlig.

Jag har inte varit så super-engagerad av att läsa denna boken, speciellt inte i början då första tredjedelen av boken var rent av kass och väldigt förvirrande och lite tråkig. Men efter det blev den mycket bättre och från mitten av boken var den riktigt spännande emellanåt. Men sedan tappade man suget lite igen då Wanda börjar prata om att offra sig själv, men den är fortfarande spännande på vissa ställen, ibland även lite dyster och sorglig, och mycket blandade känslor, både omtyckta (från mig alltså) och inte..

Slutet var inte helt oförutsägbart, men heller inte riktigt vad man hade förväntat sig. Samtidigt hoppades man att det skulle sluta precis som det gjorde, att de skulle hitta just den lösningen..



Boken var dock defenitivt inte bättre än Twilihgt, men ändå inte helt fel att läsa:)

Dumdiidum, dittido..

Har inte riktigt ngt att skriva om.. Måndagkväll.. Lov.. *suck*
Tänkte i allafall läsa ut boken ikväll, så förhoppningsvis kommer det en recention imorgon... Dumdiidum..
Hojojjoj, vad ska jag ta mig till under hela lovet?! Jag mena, jag kan ju inte bara sitta och läsa eller rita/måla. Även om det är vääldigt kul (och avslappnande) att få dra penseln ner längs dukens mjukt skrovliga yta med den krämiga och väldoftande oljefärgen.. *suck*- igen..

Man blåser ju nästan bort!

Altstå, jag hatar detta aprilväder. Först snöar det lovikkavantar, sedan spricker det upp på 2 sekunder och solen lyser starkt och värmande, samtidigt som det blåser orkanvindar. Sen ser man hur målnen drar in och plötsligt börjar det att snöa igen, och flingor stora som lovikkavantar flyger omkring i värsta blåsten. Och nu efter ytterligare 3 sekunder lyser solen. Och nu började det blåsa igen.. Sen är det helt vindstilla.. Snart kommer väl nästa snöstorm..

*puust*

Har precis kommit hem från Boliviabasaren.. Hoof man har bara gått omkring och larvar sig i flera timmar.. Men träffade många kompisar i allafall:) Tur så finns det många korridorer att fly till, hihi;)

Lov imorgon, hehe, men vette tusan vad jag ska hitta på.. Kompisarna ska ju bort, *snyft*, man kanske äntligen blir klar med min tavla, vem vet..?

Vad ska ni hitta på under lovet?

Norrsken!!

Okej, okej.. Snart ny vecka igen. Men som tur är, är denna veckan bara 3 skoldagar lång!:) På torsdag är det Boliviabasar, vilket gör att vi får kompledigt på fredag:) ska ut och skranla pengar med Emma på tisdag också. Till varje basar ska vi göra 3 grejer, som att skramla pengar på stan, baka bröd (obligatoriskt) och t.ex. sy lite småsaker på slöjden. Emma och jag ska sedan baka bröd på torsdagsmorgonen, så det blir nog fullt upp hela dagen..

Ska fortsätta att förbereda min NO-redovisning om atomfysik till imorgon, men ska först bara fråga om någon föruton jag så det fantastiska norrskenet i förrgår kväll? Eller i torsdags heller för den delen. Det var helt sjukt häftigt! Och som av en händelse kunde jag skåda detta från min balkong

De här 2 bilderna tog jag i torsdags, de är naturligtvis inte de enda jag tog..:)





De här bilderna dog jag altså i fredags, och då var det värkligen ett makalöst norrsken, precic ovanför min balkong dessutom,





Det här bilderna är tagna då det var precis ovanför oss:)








Sjukt snyggt va?!

Det var allt för denna gången,

Ses..

Nya skor!

Nu har jag också gått och köpt ett par Converse! Ett patsöda faktiskt, och är superglad för det:)

 Älskar dom!!

Nu ska jag sätta mig och rita lita, har lovat ett porträtt av min kompis:)

Ses...

Böja skedar..? Hmm...

Skola imorgon, har en redovisning i svenska precis på morgonen, Usch! men det går nog bra:) Var det någon förutom jag som såg "Fenomen" ikväll? För er som inte vet är det en tävling där 9 st mentalister tävlar mot varandra. Detta program har uppförts av Uri Geller, den nog mest uppmärksammade av mentalister och mest känd för sin förmåga att böja skedar med tanken. Vilket han ochså demostrerade i kvällens program:) Har ni inte sett det, så tycker jag verkligen att ni ska göra de på kanal5.se, för det är heelt sjukt! Han får t.o.m klockor att starta och skedar att böjas hemma hos folk via tv-rutan!:)
Hlt klart att kolla in. Själv försökte jag ochså att få en sked att böjas utan att lyckas, kan bero på att jag bara gav det ett lite halvhjärtat försök.. ;) hihi Men, men.. peppar, peppar..

Nå, ska gå och läsa lite ni innan jag går och lägger mig:)

ses..

I made it!!

Hoff, jag klarade det! reseskilldringen är inlämnad i tid, HA Ha!;) satt med den ett ba tag men, men..

Var det någon av er som såg Mumien (- drakkejsarens grav) igår, som jag? Har inte sett den tidigare och har länge velat göra det. Men jag måste säga att jag är lite besviken.. Jag tycker ju så mycket om de första två filmerna, coh jag ville verkligen tycka lika mycket om denna också, men det var inte riktigt en lika självklar höjdare..
Att man har bytt ut en av huvudrollsinnehavarnas skådespelare kan man acceptera, för det händer ju hela tiden. Men det hela blev liksom bara lite överdrivet och storyn höll inte riktigt. Det gick aldeles för fort i början, vilket gjorde det svårt att hänga med, och det kändes som om man överansträngde det hela för att försöka matcha de första filmerna. Det blev helt enkelt överdrivet. Men ändå ett måste för alla Mumien-freaks där ute;)

Men jag kan ialla fall slå vad om att ni kollade på Talang? eller? Som ni säkert har listat ut så har jag kollat, och det bästa var ju helt klart denna lirare; http://www.tv4play.se/noje/talang?title=jecko_kastar_tallrikar_pa_juryn&videoid=1559317