Seriöst..?

Kollade nyss Top Model Sverige, för som ni kanske vet så brukar jag kolla på originalet lite då och då, och nu var det alltså den svenska varianten med Isabella Scorupco och Jonas Hallberg.. Har bara en sak att säga: Fy FAAN Vad Töntigt!!!
Top Model med Tyra Baks kanske inte är sådär jättefräckt och världens coolaste men det har ju fortfarande en viss klass och ett fungerande koncept, men det här alltså.. Vadå wannabe..?!
Tycker inte ni också att det bra är jobbigt när alla försöker göra egna varienter av samma grej? Varför inte bara skaffa lite fantasi.. Eller typ ett liv..

Grymt synkade eller bara lika störda..?

Ibland älskar man bara sina lärare, även om det faktiskt beror på att de inte får öppna pappersbunten med text till NP för att förebereda inför det..
Men det är ganska häftigt när Stefan berättar att förseglingen inte får brytas på papprena och hela klassen samtidigt drar efter andan, reser sig, vänder sig om och rusar mot dörren.. Love y guys<3

P.S Grattis Lova som fyller år idag!:)

Boktips: Ismarkens Krona

En bok som jag håller på att läsa just nu, och som jag har läst några gånger tidigare, är Ismarkens Krona (The cry of the Icemark) som är skriven av den brittiske författaren Stuart Hill.
Den handlar om prinsessan Thirrin Fri Armstark Lindensköld, många namn jag vet men det blir faktiskt fler efter en fjärdedel av boken, som redan som fjortonåing tvingas ta över tronen, som enda arvinge, då hennes far kung Rödvard dör i strid mot Polypontus armé. Hon måste då själv ta upp kampen mot den väldiga armén, ledd av den fruktade generalen Scipio Bellorum.
För att det lilla landet Ismarken ska segra i kommande strider tar hon bl.a Oskan Häxeson till en av sina rådgivare och försöker alliera sig med så väl varulvar som snöleoparder och vampyrer.

Helt klart läsvärd och mycket spännande! För oss fantasy-freaks alltså..

Uppföljaren heter Klinga av Eld (Blade of Fire) och utspelar sig 20 år framåt i tiden. Jag började att läsa den, men kom bara en tredjedel sedan slutade jag av någon anledning..

    

Behövs ett släktträd..?

Det var någon som skrev i en kommentar att jag skulle berätta lite om min familj och det är ju kanske inget som jag har berättat om så mycket tidigare så det tyckte jag vare en bra ide:)

Jag bor ju då med min pappa och min kanin i vårat hus. Min syrra pluggar på Ridskolan strömsholm och bor alltså där nere, och då kanske ni kan lista ut att hennes stora intresse är ridning? (Vi har såhär långt haft fyra hästar..)
Min farmor och farfar bor i Pajala så vi ses inte så ofta under vintern. Mormor och morfar bor däremot här i stan, och det gör även en av mina mostrar, Veronica. Min andra moster, Cicci, bor i Norge och henne träffar jag inte så ofta heller.
Min faster bor också i Norge, i Tromsö, med sin sambo Göran och Min lillkusin Oskar, som snart fyller 1 år:)
Sen har ju pappa en massa kusiner, så jag har några tremänningar också:P

Det var nog alla i stora drag, så nu vet ni liite mer om min familj:)

Gapa stort..

Nu är jag hemma igen efter ett antal timmar av röntgande, fotande och lertuggande.. Inte det roligaste kanske, men nu är det över, för den här gången iaf:P
Nu ska jag till bilden kl. 15:)

Tandställning..?

Ledig från skolan imorgon, ska till tandläkaren i Gällivare och kolla tänderna (Nä, vad brukarman göra hos tandläkaren?!), jag kommer ju säkerligen att få tandställning...
Men jag är hemma igen till kl. 14 för då börjar ju bilden;)

Mitt objektiv vekar iaf fungera som det ska nu, men har inte testad den fullt ut än så vi får se..

För övrigt så jobbar jag på med designen, eller snarare hadern och jag har förhoppningsvis snart några - två.. - allternativ att vi sa upp och som jag tänkte att ni kan får rösta om, jaghar nämligen för många bilder jag vill använda och kan inte bestämma mig för vilken som blir bäst;)

Nu ska jag ta en kopp varm oboy och en macka!

Yeey!

Mitt objektiv är tillbaka nu, Weeeh!!:) Har saknat det väldigt mycket, speciellt när det var värsta awesome norskenet..
Om någon av er såg det, så berodde det på de kraftiga solvindarna som har varit:P

Och som svar på en tidigare kommentar; Jag är snart klar med den nya designen, men jag har inte fått ordning på headern ännu..

Because it's damn funny, that's why


9gag.com

Asroligt idrottspass idag, vi får ju ha elevplanerade lektioner och Heika bestämde att vi skulle ha ett boxnings pass! Sjukt kul alltså, men särskilt stark är man ju inte så de där armhävningarna vi var tvungna att göra var ju liite jobbiga..;)
Nu: Hopp i duschen

Really..?

Helt allvarligt så vet jag inte riktigt vad jag ska skriva om.. Inte bara just nu, utan överlag. Har ingen lust att bara berätta om hur min dag har varit och om att jag har gjort ditt och datt.. För egentligen, vem bryr sig..?
Självklart så skulle jag skriva om det hänt något kul eller intressant, men vem bryr sig egentligen om att jag har gjort muntligt nationellt prov i svenska idag eller att det för tillfället är -20 ute.. Okej, det kanske är en liten rolig detalj men ni förstår vart jag vill komma?

Så jag frågar er, kära läsare, vill ni verkligen veta hur min dag har varit och om vad jag har gjort, eller föredrar ni lite mer intressant läsning?

Själv tycker jag inte det är speciellt roligt att varje dag läsa om "sen gjode jag det och sen gjorde jag det.." om det nu inte har en poäng med det hela..
Jo, jag vet, nu var jag vääldigt possitiv och optimistisk, men det är vad jag tycker.. Och så vill jag ju försöka provosera er lite så jag får någon respons;)

Så vad tycker ni?

Look deep into my eyes, ones more..

Nu har jag fått de bilder jag behöver till den nya headern, tror jag.., han nämligen söäkat ut mig lite extra idag med svart läppstift (<3) och suttit framför kameran. Men jag kan ju inte påstå att det har varit enkelt att få den "perfekta" bilden, det är nämligen assvårt att fota sig själv! Det är otaliga bilder som jag har raderat och dom som faktiskt blev bra måte ju såklart genomgå en del redigering..
Meen det blir nog bra:)


En och annan närbild blev det också..

Dexter-time!

Ganska skön dag idag på skolan, fick lyssna bra musik på enkelskan då vi skulle fylla i en lucktext på låten, men bäst var ju när vi skulle läsa upp meningarna för att rätta och Philip plötsligt börjar sjunga texten när det är hans tur, haha;)
Nu ska jag dock kolla Dexter säsong 6, innan Macke eller Fredrik spoilar slutet!:)
Och Nej, jag orkar inte vänta till i höst på Dexter, aslänge dit ju!!

A la derecha o A la izquierda?!

Fortsätter att jobba på designen och med lite hjälp från en schysst tjej vet jag nu hur jag ska ändra sida på menyn, vilket inte gick innan vad jag än försökte, men jag kan dock fortfarande inte bestämma mig för vilken sida den ska vara på!!
Höger eller vänster?!

In my studio, where I'm al alone

Så härligt med en egen atteljé där man kan jobba på helt ostört och bara få kladda på som man vill..


Här brukar jag stå (eller sitta) om kvällarna med penseln i handen:)


Det är ju inte så jättestort, men jag får plats med det jag behöver.
Jag har för närvarande två pågående projekt, den stora i mitten och den lite mindre till vänster med nuvarande rosa blommor..
Men jag ska börja på ännu en ikväll:P

Och jag lovade ju också tidigare en lite bättre bild på rosen;


Lite ljusare, fotad med blixt, och nu ser man reliefferna tydligare.

Miss u!

Jag tänker inte ens nämna vad det är för dag idag, alla vet ju det ändå och om jag inte medger det för mig själv så kanske jag inte kommer att våndas så för att en ny skolvecka börjar imorgon..
Saknar btw mitt teleobjektiv! hade ju haft asfina bilden att visa upp nu, men det objektivet jag har att använda räcker ju inte så lågt som jag vill.. Alltså har jag inte heller kunnat fota den fina månen heller.. *Suck..

Nya skor!

Kände för att köpa nya skor idag så drog på stan med Elin och Michelle och jag hitade faktiskt ett par riktigt snygga..
Håller ni inte med?;)
Klackhöjden är 10 cm med en 1cm platå fram, så jag blir lite längre när jag har på dem.. Yeey!!;)

Fredag den 13:e

Är du rädd nu eller..?;)
Men helt allvarligt så finns det ju vissa anldningar till varför folk har paraskavedekatriafobi, alltså fobi för fredagen den 13:e. T.ex. så är det många seriemördare som är ute och härjar och även om det inte direkt står en levande Jason Voorhees bakom hörnet så är läget för copycats rätt bra just idag..
Visste ni också att fredagen den 13.e oktober 1939 tvingades alla svarta katter i Indiana, USA, ha bjällror på sig för att minimera olyckor..;)

För övrigt har jag lämnat in mitt teleobjektiv på rep dag, det har dampat som faasen för mig men förhoppningsvis blir det bättre:)

Ha nu en fin kväll och se upp för olyckor...

Mitt vinterland..!

Är det bara jag som tycker att den här veckan har gått fort? Det är ju redan fredag morgon och även om vi hade en jättelång dag idag så känns et inte som det.. Och det brukar ju inte direkt passera obemärkt;)

Just nu sitter jag och traglar lite spanskaglosor, men jag skulle mycket hellre vara ute med kameran och fota alla vackra snötyngda träd.. Den lätta dimman och låga temperaturen idag har gjort alla grenarna helt frosttäckta och efter några dagar med lätt snöfall ser hela staden ut som ett vinterlandskap från sagoboken, eller mitt huvud;)
För är det något som jag tycker är vackert så är det ju ett snötäckt landskap som lyses upp av en stor fullmåne..

P.S. Menyn på höger eller vänster sida..?

All alone..

Pappa och syrran har åkt till Pajala igår och kommer hem imorgon så jag är helt ensam idag.., Skönt...;)
Tänkte inte skriva sådär mkt nu, jag sitter ju och jobbar med den nya designen (spännande!) Men jag kan inte bstämma mig om jag vil ha sidomenyn på höger eller vänster sida, vad tycker ni?
Och sedan är det ju den jobbiga headerna som jag aldrig blir riktigt nöjd med..

En dag som modell!

Hängde med Verro idag på en fotografering på folkan, blev sminkad och fotad och bilderna blev jättebra!:) Jag köpte inga då dom var svindyra, men det kommer att lägga ut vissa på deras hemsida sen..
Det var iaf skitkul:)

if you only knew..

Usch, snart börjar den där äckelskolan igen och jag har verkligen inte lust med det! Det tror jag inte någon annan har heller direkt, meen..
Som tur är kommer jag att göra något spännande på lördag som jag tror kommer att bli jätteroligt, mer säger jg inte

Till sist..

Nu har min efterlänktade telefon kommit!:) Håller på att ladda den nu, så ska starta upp den ordenkligt imorgon:)
Nu ska jag iaf dricka en stor kopp te, för jag börjar misstänka att min syrra har smittat mig - inte nödvändigt vis mes lunginflammation, men en liten förkylning kan vara på g...

Mona Lisa är funnen!

Efter 500 år tror man sig äntligen har funnit den mystiska modellen fär världens mest berömda konstverk, målad av Leonardo da Vinci - Mona Lisa.
Porträttet hänger idag på konstmuseet Louvren i Paris, väl skyddat av pansarglas. Länge har man förundrats över detta mysterium och spekulationerna om vem hon var har varit många och fantasifulla. En del säger att det kan ha varit da Vinci själv, andra att det var han mamma Caterina och en tredje att hon var helt påhittad.
Men nu, efter en del sökande, har man funnit en grav i Florens i ett sedan länge nedlagt kloster. I graven ligger ett skelett som anses vara Lisa Gherardini del Giocondo - Leonardos retsamt leende modell.
Är det inte pännande! Efter kommande analyser och dyligt vet man säkert om det verkligen var hon eller inte, men tills dess..