Julklappar

Lungt och skönt julfirande i år, jag och pappa, och lite senare även grannen och älsklingen. Riktigt mysigt. Fick några resentkort hos körskolan samt körskoleböckerna (som jag bara har bett om sedan jag började köra..), kanske inte de roligaste julklaparna men förmodligen de mest behövliga. Fick även ett presentkort på H.M av jobbet och till familjen har pappa köppt en ny skrivare (välbehövligt), en mixer och det kommer så småningom en ljudanläggning till vardagsrummet. Av honom fick jag också en ny parfym som jag har gått och spanat in på kicks, men det visste han inte så det var en lyckoträff.
 
 
 
Sedan tyckte han tydligen att min SII:a börjar bli gammal så jag har nu fått en S4. Dock så är mitt simkort för stort så jag har inte kunnat använda den ännu.. Men förhoppningsvis imorgon!
En annan lyckoträff var iaf julklappen jag fick av älklings familj, en skittuff glasskål från Nybro som jag också har spanat på ett tag.
 
 

Hmm

Fattar inte riktigt att det är julafton imorgon.. Redan? Eller är det för att man inta har någon julkänsla över huvud taget..?

Julgodis

Idag har jag gjort lite julgodis, brända mandlar och snöbollar^^ Riktigt gott och såklart inslaget i strutar!
 
 

How about you?

Idag fick jag julov! Såå skönt, speciellt när älskling måste gå till skolan imorgon^^ Har vart å fixat de sista julklapparna samt köpt nya byxor och lack till sigill. Dock fanns det bara lackstänger, tidigare har jag haft små bitar som man bara smälte i en liten sked. Nu blir det lite bökigare, men med lite träning ska det nog gå!

Useful

Wooho, min skoldator är fixad och har återlämnats till mig! Inte för att jag har saknat den så mycket men.. Det kan ju faktiskt vara bra att ha den ibland. Trodde dock inte att jag skulle hinna få tillbaks den innan jullovet, men ibland överraskar dem.

Inte sist iaf..

Julkul stod på idrottsshemat idag. Vi var två klasser på olika lag där en av grenarna var stapling av backar. man ska alltså stå på så många backar som möjligt när tiden är ute. Eftersom jag var minst fick jag äran att klättra så iförd sele tog jag mig upp på sex stycken backar innan tiden var ute och Harry drog mig upp i luften och välte mitt fina torn. Det var ganska kul dock att hänga där i luften...

Better..

Slängde i min knallblåa manic panic i håret imorse efter en tvått med diskmedel. Jag har amplified-varianten den här gången som ska hålla 30% längre. Vi får väl se om det stämmer men den var iaf mycket drygare än den andra.. Nu är mitt hår nät intill kolsvart, det är lite askig blålila ton i det så det är bättre än igår. Det lär ju bli lite ljusare efter någon tvätt och då kanske det blir lite mer lila..
 
 

This is NOT what I expected!

Slutade tidigt idag så jag tänkte att jag skulle färga håret.. Har köpt en färg från kicks som ska vara rätt lila och ganska nära det jag har nu. Trodde jag. Nu är jag brunett.. PANIK!
Det är inte ens en gnutta lila, va fan hände?! Ska låta mitt hår vila tills imorgon och sedan ska jag nog köra i manick panik i blått, så förhoppningsvis blir det bra... Ångestattack på g...

Hobbit - Desolation of Smaug

Superbra och så värt bara tre timmars sömn inatt! Så otroligt bra gjord, från de minsta humlorna till den väldige draknen Smaug.. Persbrandt hade ju en liten (beror på hur man ser det) roll i början som Björn, en jättebjörn/stor hårig man. Så badass, han passade perfekt för rollen!
 
 
 
 
 
 
 
 

xdkfjvfdalhv

Nattbio ikväll! Ska på Hobbit med älskling, den börjar kl. 00.00.. Jag kommer vara död imorgon..
Och min jacka är trasig igen.. Den vill fortfarande dela sig i dragkedjan så måste förmodligen byta ut den helt.. F.U.C.K!

Fort gick det

Så tandläkarbesöket idag gick bra, nu har jag dock så mycket snoddar och trådar i hela käften att tandborstningen kommer bli ett rent helvete.. Jag körde hem också vilket gick riktigt bra. Föret var fint, iskallt efter vägen, -34° som värst, men inne i bilen är det ju varmt ock skönt. Fick dra på Metallica också, fan vad fint det gick hem..
 
En liten update på jackan också, det var dragaren som var problemet, som jag trodde. Vi var till samhall och bytte ut den, nu fungerar den perfekt igen. /Lycklig tjej som slipper frysa!

Fryser

Så idag skulle det ju såklart vara svin-jävla-kallt när vi skulle stå och sälja. Som tur var behövde man ju bara stå en timme, men det var alldeles tillräckligt. Vi fick åtminstone sålt ganska mycket, iaf när jag tod där.
Köpte även en mössa idag, Ja en mössa! Duktigt där, Carro.
Pappa tvingade migatt klä granen också. Den blev skitful som vanligt men nu är det gjort.

Kanel

Det blev enorma bullar den här gången också.. Hoppas folket vill ha dem imorgon för de blev faktiskt goda;)
Köpte för övrigt hårfärg idag också, så imorgon blir det nog en dräglig hårfärg igen.

Det här med dragkedjor..

Dragkedjan påminnya jacka började tjorva idag. Nar man har dragit igen dragkedjan så delar den sig nedanför, ni har säkert varit med om det? Sjukt jobbigt för jag har inte haft den länge. Efter mycket bök och ett flitigt letande på google tog jag en tång och tröck ihop löparen lite så nu berkar den fungera igen. Har annars hittat en sida som säljer någon slags löpare som man ersätter med och då ska det fungera igen. Det ska tydligen gå att få tag på en sådan i stan också så jag har en backup plan om det behövs..

Let me sleep

Hoff, är helt slut! Har varit på skolan till halv 6 idag och gjort kola, kola och mer kola. Vi ska stå och sälja på julmarknaden i helgen. Jag har gjort 13 strutar med kola samt en massa juliga kläsnypor att sätta på kylskåpet. kommer att baka bullar också.. Tänk om alla kunde dra sitt strå til stacken och hjälpa till..

Tro rätt, tro fel

Det är så roligt att försöka få nogot gjort på skolan när man varken har dator eller nätverk som fungerar. Min skoldator ville inte starta så jag var tvungen att lämna in den på rep. Men det trådlösa nätet på skolan är ju över huvud taget värdelöst så man kommer ju inte in iallafall. Fick lov att ta en stationär dator, vilka som fungerar förvånansvärt snabbt, så fick lite gjort iaf..
På svenska så ska vi ju tolka en svensk låttext och göra en analys på. Jag valde Tro rätt, tro fel av Dia Psalma och nu när jag försöker att beskriva deras ideologi som beskriver låten och jämfört med samhällets, så blir jag nästan galen.
I en intervju med bandet säger de att deras politik är vänster, alltså under 90-talet, och att de "stred" mot samhället - som de säger var höger. Men under 90-talet var sverige socialdemokratiskt - alltså vänster.
Min slutsats är nog iaf att Dia Psalma var såpass vänster att de tyckta att samhället och regeringen var näst intill höger. Vad tror ni?
 
 

A Devil for me..

Var på den lilla 1:a adventsmarknaden efter jobbet och införskaffade mig två par nya silverörhängen. Av sama jag köpte sist. Djävul och kors..