Inte igen

hur lyckas man bli förkyld över en natt?! Vaknade upp och kände mig lite halvtäppt i näsan och när jag väl kommit till skolan så slår febern till... Men jaghar inte tid att vara hemma så det är bara att kämpa sig till skolan imorgon också, har på tok för mycket att göra för det här!

Jobbar och sliter

Hemma igen då, riktigt skönt att komma bort från all smörgåstårta och gammalt folk.
Sitter och jobbar på mina tavlor och jag känner hur det ljusnar i horisonten. har kommit en bra bit på den tredje tavlan och med två veckor kvar innan utställning känns det som att jag faktiskt kommer hinna bli klar! Men jag ska inte ropa hej än, det är faktiskt mycket kvar att göra...

Mot Pajala

Just nu sitter jag i bilen påväg mot Pajala, farmor fyller ju hela 80 år så det måste firas! Måste dock tillbringa ytterligare tråkiga nätter utan älskling och dessutom i en hård och oskön säng, men det får väl gå.
Det är vid ett sådant här tillfälle jag önskar att mina tavlor inte var så fruktansvärt stora och svårförflyttade, förlorar ju en massa dyrbar målar-tid som jag verkligen hade behövt och i stillsamma Pajala hade det ju funnits tid med sådant...

Som när man var liten

Idag hade vi en rolig dag med 2014 års Kirunastipendiat, Maria Jokitalo. Hon har ju varit och besökt oss tidigare och berättat om sig själv och iag var hon tillbaks för att ha en workshop med oss. I ett bra tag nu har vi samlat på oss saker som vi tycker om och sparat dem inför det här. Och nu fick vi äntligen veta vad vi skulle ha sakerna till, ett kollage! Vi skulle fota av prylarna med bakgrunder och olika ljus och färger, hur vi n tyckte att vi ville göra, och sedan bearbete i ps och skriva ut. Sedan behandla ytterligare med gammalt hederligt klippa och klistra. Kul och annorlunda dag som resulterade i jätteroliga kollage och vi fick dessutom arbeta i lugn och ro för en gångs skull, utan att behöva stressa. Tummen upp!

Skulptur/målning

Nu är Face Me - projektet över. Utställningen gick bra och det var väldigt roligt att få se hur alla andra hade tagit sig an uppgiften. Mitt verk hade fått en fin placering framför ett fönster så i dagsljuset belystes den riktigt bra.
Men, idioterna på folkhögskolan hade då inte gjort ett bra jobb med att hänga och göra i ordning utställningen. Det första jag ser är att alla mina glasskivor är spegelvända, för ingen hade ens brytt sig om att titta att det fanns en TYDLIG beskrivning om hur dem skulle sättas upp... Jag fick alltså börja med att flytta om allting. Flera avde andras verk hängde dessutom snett och hade fingeravtryck överallt, kul att dem brydde sig det minsta...
 
Mitt verk, verkar det som, har nu alltså tittats på och bedömts med spegelvända glas, tack! Riktigt hyggligt!
 
Rättvända!
 
 
 
 

On the road again

Ikväll sticker vi till Sunderbyn med skolan, imorgon är det ju vernissage för Face Me. Ska bli roligt men som vanligt sjukt jobbigt att sovautan älskling... Men, men.. Uppdaterar när jag kommer hem!

Celler

Idag har vi tittat på lite olika celler på nk:n, vi undersökte jästceller, motor, tomat och rödlök. Sedan fick vi även ta en titt på våra egna celler
 
Morot!
 
 Det här är mina celler!

Intense

Nu börjar det gapa lite tomt här på sidan märker jag, men har inte riktigt haft tid att skriva något roligt. Är det inte skolarbete som ska göras så är det målning som tar upp det mesta av min tid, och så ska man hinna ta det lite lugnt där emellan också..
Men det är kul att jag kan känna att jag i allafall kommer någon vart, speciellt med mina enorma tavlor som snor mycket tid. Det är dockfantastiskt roligt att måla såpass intensivt, något jag inte har gjort på riktigt länge.
 
Tidig progress-shot, denna är nu istort set helt klar!

Bygger

Idag har jag lyckats snickra ihop ett podium till mitt konstverk, nästan helt själv! Det tog väldigt lång tid för den mängden jobb men jag har aldrig påstått att jag är snickare, det är det jag har Anton till;) Han skulle vara så stolt!
 
 

Done

Idag har varit en relativt lugn dag och jag har faktiskt blivit klar med ett skolprojekt som ska skickas iväg till sunderbyn på fredag. Ska bli väldigt spännande och bilder på konstverket kommer efter vernissagen!

Målar

Idag har jag spenderat flera timmat i min atteljé, och det ger resultat! Börjar bli klar med mycket vilket känns helt underbart.
 
 

Over

Det här lovet har gått så fruktansvärt fort ,känner att jag inte riktigt är redo för skolan imorgon. Men det var ändå kul att få jobba lite igen, det var ju ett  tag sedan sist. Har dock inte hunnit måla så mycket som jag hade tänkt men har ändå kommit en bit på vägen.

Jobb

Idag var första gången på länge som jag jobbade i butiken, riktigt roligt att vara tillbaka igen! Haha, det kom in en utländsk farbror som ville ha "antihalk-skor" så jag visade honom våra Icebug med inbyggda broddar, men dem var ju alldeles för tråkiga eftersom dem bara fanns i svart... Sedan tycke han tydligen inte om mina ögonbryn heller, jag skulle ha dem mer naturliga enligt hans tycke (för mitt hår är ju också så naturligt liksom...) och han var makeup artiskt eller liknande, så jag borde lyssna på honom.. X) Han var visserligen jättesöt, men what? Haha..
 
Igår jobbade jag även för konst i norr på stadshuset och hjälpte till att ta ner utställningen som har varit. Den har bestått av konst från Kiruna som inte annars visas för allmänheten, sådana verk som kanske hänger inne hos komunfullmäktige osv.. Så vi hängde tillbaka det som skulle in i allas kontor (very sneaky..) och packeterade sedan in de som skulle skickas iväg på olika håll. Skulle vara lite spännande att få veta värdet på alla verk som jag har slagit in, fast då kanske man inte hade vågat ta i tavlorna...
Maffigast av alla ä ju den sv Sixten Lundbhom på Kirunavaara som annars hnger i den stora salen i stadshuset. Den är lika hög som jag och 7,5 meter lång,  samt tar 6-8 pers att flytta x) Inte konstigt att den aldrig har tagits ner från sin plats sen den kom upp,förrän nu då. Oh det är inte så konstigt eftersom den hänger kanske tre meter upp på väggen och kräver en byggställnng för att få upp och ner. Man har tilloch med målat runt den när väggen målades för att man inte ville ta ner den, en imponerande pjäs.