Gammalt

Sitter i soffan och är sjuukt slö.. Har funderat på att hämta papper o penna och sitta och rita en stund men vet inte om jag riktigt ids, hehe..
Jag hade ju tänkt att det skulle komma in betydligt fler teckningar och skisser här på bloggen, men har egentligen ingen BRA att visa upp.. Och jag har inte riktigt orkat att göra några, fast när jag har grävt lite i de gammla dammiga arkiven har jag väl hittat en eller två som kanske ska få se solljuset igen..




den här är faktiskt gjord i kol:)

Och så måste jag bara visa en sommar då jag gick loss med sprayburkar på höbalarna




Inte världens snyggaste precis..

Aftonbladet nästa!

Är det ngn mer än jag som brukar kolla Aftonbladet? Sitter just nu och läser om hur dom ska få bort Charlie  Sheen från 2½ män, vilket är ganska intressant:) Ni som har läst det vet säkert att han ska ersättas med Ashton Kutcher (JAA!) Men dom är inte riktigt säkra på hur..
Läs själva

Nu ska jag iaf gå och fortsätta packa, sticker till Kiruna ikväll..

It's oh so quiet...

Jaha, då har hela släkten åkt hem igen och lungnet har återvänt till byn:) Sitter och laddar lite bilder från kameran och grejar med den nya designen som jag har jobbat på ett tag nu, och jag måste säga att det tar sig (Sa mordbrännarn')! Jag har inte så mkt kvar nu, bara lite fix och trix med lite länkar å så, kanske man blir klar redan i kväll (?!) Vem vet:)
Ska hem till stan på tisdagkväll, KF i helg, hehe:) Det ska bli kul att träffa kompisarna igen..

Very Bizzzzi

Har varit flitig som ett litet bi idag kämms det som. Har planterat det sista och rensat i rabatterna, jag har t.o.m. fått klart men egen fontän nu:) Men gissa om jag kommer att ha träningsverk imorgon alltså! Som jag har krupit runt på alla fyra:)
Jag har också klippt klorna på Tiggi, vilket jag tycker är en stor bedrift med tanke på att han är väldigt kittlig under tassarna hihi;)

Hela släkten kommer typ imorgon så det lär bli full rulle här, såå Glad Midsommar allihopa!

Sol? Typ nee..

Sommarsolståndet idag, kul att man kanske kunde se solen också, hehe;) Det har då regnat heela dagen utan uppehåll.. Så här har man varit fast typ hela dagen, medans pappa sitter på en fin restaurang någonstans i Paris och äter sniglar:) Hehe
Syrran har iaf fått i Paddy till sist och tvättat honom. Hästfan har ju varit ute i tre nätter och vägrat att komma in, men nu jävlar;)

Väska på väg!

Nu är min efterlängtade kameraväska äntligen på väg! Fick ett mejl sent igårkväll om att den har skickats iväg:) Vet dock inte när den kommer att anlända, men förhoppningsvis om inte allt för länge..

Hade för övriht tänkta att plantera de sista blommorna hos Micke idag och rensa färdigt i rabatterna, men när det rägnar som det gör tänker jag inte stå och kräla i leran..

Hoho på er

Tjabba, tjabba, Nattugglan här igen:) Är väl på väg i säng snart, eller ja, säng och säng.., jag sover på en bäddsoffa i vardagsrummet, hehe, medans syrran får den sköna sängen i lillrummet.. Men, men, jag och pappa har tänkta att jag ska flytta ut till bastusidan och "gäsrummet" och då får jag en mkt skönare säng att sova på än plankan till soffa som är min nuvarande inkvartering;)
Tiggi ligger här brevid och myser i sin fåtölj, o ja ni hörde rätt. Min kanin har en helt egen fåtölj som han liger och snoozar i på kvällarna:) Min lilla prins! Fast nu ska han också in i buren för att sova, lilltjockisen;)

Han blinkar sömnigt med ena ögat och önskar er alla God Natt!;)

Regnet faller

Idag har det bara varit tråkigt väder, och nu regnar det.. Kaninen kommer väl att vara helt blöt sedan när han ska in, kul, hehe.. Blöt kanin luktar inte speciellt gott ska ni veta!;)

Som tur är, iallafall, har jag lite härliga bilder undanstoppade for a rainy day att muntra upp mig själv, och kanske er med om ni liksom jag har det dötrist jusst nu.


typ den här son jag har fotat på midnatssolen med sunset-läge i stugan, från strandkanten:)

Strömmen stack:(

Strömavbrott igår så kunde inte blogga, gör det nu istället;)
Tänkte ta in hästen igår vid 8-tiden, men nä, då skulle micke ha med mig att sätta staket i Olkamangi, vilket är världens mygghåla!
"Inte behöver du stövlar inte, det är nog torrt där, ta på en jacka bara"  sa han och visst nog gjorde jag det. Klafs, klafs! visst hade jag behövt stövlar alltid! Då vart man blöt om fossingarna när man var tvungen att gå och dra ut linorna. När det var klart skulle vi flytta över tjurarna rån den ena sidan vägen till där vi nyss satt staket, vilket var lättare sagt än gjort. Två var utanför staketet så dom var inga problem att få in, men resterande vägrade. Vi fick till sist in stortjuren och en till efter mkt om o men. Då gav vi upp. Dessutom svalde jag en mygga och jag tror att benen fastnade i halsen för det killades resten av kvällen..
äntligen kunde jag iallafall ta in Paddy, bara tre timmar för sent, stackarn'..
Sen satt jag och Tiggi och tittade ut över älven en stund, för han skulle då inte in:)



Anyway, har satt staket idag med sommarjobbaren Evelina ute på myren efter att ha varit tvungen att sätta ut hästen kl. 8.00 imorse. Blev som väntat blöt om fossingarna och har ett begynnande skavsår på hälen.. Jag tänker då inte jobba ngt mer idag, det är ett som är säkert!
Kanske tar och målar lite...

Sitting on the dock of the bay..

.. Watching the tide roll away... Helt ensam i stugan nu, sitter och gör så lite som möjligt, hehe. Brände såklart också axlarna idag när jag plantera blommor, det svider liite men, men;) Jag ska nu återgå till att göra absolut ingenting så vi ses...

Bildspamm!!

Nu kommer alla bilder som jag har lovat er:)

Först tar vi lite blommor:










Operationen på kalven:






Midnattssolen:








Enjoy!:)

Dexter!

Jag har nu läst dom två första böckerna i Dexter-serien  (Dunkla Drömmar och Hängiven Hämnare) och de är också dom enda som är översatta till svenska. Böckerna är skrivna av den fantastiska Jeff Lindsay pch handlar alltså om Dexter. Han är en snygg och välutbildad kille som bor och arbetar i Miami som blodanalytiker och polisen. Han lever ett till synes normalt Svensson-liv med flickvännen Rita och hennes två barn som han emellanåt hälsar på. Men det ingen vet är att det bara är en fasad för vad som gömmer sig under ytan, för Dexter är en kallblodig och hänsynslös mördare...

Som litet barn lämnades han att dö i en container där hans mor blev brutalt mördad med en motorsåg. Harry, en av poliserna som hittade honom, adopterade honom och förstod vad Dexter skulle komma att bli när han växte upp. Och därför lärde han upp Dexter så att han inte skulle åka fast i framtiden, när han vid varje fullmåne låter den Mörka Passageraren ta över och ger sig ut på jakt efter ett annat monster att stycka..
Men När hans halvsyster Deborah, som också är polis, behöver öite hjälp på traven för att komma in på mordroteln, dras han in i en jakt på vad som visar sig vara sin egen bror..

I den andra boken dras han också med i ett spännande äventyr då Deborah återigen behöver hans hjälp för att få fast den hämdlystna Dr. Danco..

Böckerna är skrivna på ett närmast poetiskt sätt med mkt svart halghumor och ironi. T.ex. "... Alldeles ensam i natten, bara mitt eko, min skugga och jag..."

Det är dessa böcker som ligger bakom TV-serien med samma namn och som har blivit omåttligt poppulär. Det är faktiskt min absoluta favoritserie på TV:n och sänds nu till hösten igen:)





Jag rekomenderar dessa böcker starkt, men kanske inte för de lite kännsliga, och de är de bästa böcker jag har läst, som inte är fantasy då alltså;)

Sköna sommarlov!

Andra dagen på sommarlovet och andra dagen i hetten. Tog faktiskt mitt första dopp för sommaren när det var som varmast:) Men det var liite kallt, och vattnet stod vääldigt högt..
Hästmyrorna, eller Flygmyrorna, har också angripit oss, förunderlgt tidigt i år p.g.a. det varma vädret och jag HATAR dom. Vi har säkert trampat ihjäl en 20 st nu, minst! på 2 dagar.. Men inget ont som inte för ngt gott med sig, det är fullt av fjärilar och andra små insekter:) Idag t.ex hittade jag en liljebagge (även 2st som parade sig) som tycker om mina liljekonvaljer och ger ifrån sig ett pipande läte, hehe, den e så söt. Bilden kommer senare, när jag har min dator, som förhoppningsvis fungerar då...

Hej igen:)

Fullkomligt ääälskar mitt hår, hihi:) Sitter och fixar naglarna inför imorgon nu med lite jusste nagellack och söta stenar, hoppas bara att det håller över natten, hehe, annars har jag lite extrastenar av varje färg..

Är superspännd för imorgon, börjar först halv 11 så jag kommer att ha gott om tid o fixa mig, vilket kan behövas hehe;)

Aaaaaa!

Jag är brunett!!!! Emma var här och hjälpte mig att färga (tona) håret, och nu när det ha torkat och man ser färgen ordenkligt är det skiitsnyggt! AA är så nöjd Tack Emma!





Snuggt va?!

Porträtt!

Efter många om och men fick vi till sist fart på stormköket på "utflykten":) Vet inte riktigt vart vi gick men det fanns en liten, liten sjö på myren där några badade i det varma vädret. Jag hade själv tagit ett dopp, men p.g.a. mina ljusrosa trollingar kände jag inte riktigt för det.. Annat var det med Hanna som bara kastade kläderna och vadade ut i bh och trosor, hehe:) Men hon hade ju också svarta underkläder... Doppade fötterna iallafall, eller ja, gick ut på myren. Ganska skönt faktiskt;)

Men sen jag kom hem har jag typ bara suttit i soffan och degat hela dagen, men jag har dock inte varit helt overksam. Jag har faktiskt gjort klart porträttet av Jonatan:) (Äntligen!)





Jag är faktiskt riktigt nöjd, med tanke på att min referensbild inte var så stor eller detaljerad:)
Nu ska jag gå och börja packa inför sommaren..;)

SatansHelvetesJäävlaSkitdator!!

Det var ju som sagt att jag skulle ladda upp lite bilder idag, men den här jävla datorn vill inte samarbeta med mig, som vanligt... Hehe sucks to be me his day!

En positiv händelse idag är iallafall att jag har fått ett kamerastativ. Visserligen är den begagnad och är tejpad med lite silvertejp på sina ställen, men det duger..

Var i skolan typ en och en halv timmma och städade ut skåpet. Imorgon ska vi på friluftsdag och träna inför lägerskolan i 9:an med att laga mat med stormkök, bara det inte regnar så lär det väl gå bra..


Btw; är med på en liten tävling på kandylandy.se igen
http://www.brandsinfashion.com/converse-hightop-purple-p-1092.html?osCsid=b594e2f63ba91a00a363f8b800f31013

Hemma igen

Nu är vi hemma igen, vilket känns skönt:) Dessutom börjar vi först kl. 10 imorgon:)
Skriver inte så mkt nu, tittar in lite senare..

Förresten; ha en bra Nationaldag

Kossor överallt!

Då har man varit på sommarens första kossajakt, och ne, jag skojar inte! Någon hade tydligen glömt att stänga ena grinden till kohagen, och såklart smiter en 20 kor ut! Japp, det var bara att släppa spaden och agera kofösare. Till sist fick vi iallafall in alla i hagen igen.
Men det blev inget mer planterande då för stunden, för en av kalvarna skulle opereras för bråck, något som nyfikna lilla jag bara var tvungen att se. Som vanligt hade jag med kameran och fick lite trevliga bilder, men dom orkar jag inte ladda upp nu, utan dom kommer lite senare:)
Tyvärr gick inte kalven att rädda och Sankte Per var tillkallad, AKA Kadaver Pelle;) Hehe

Sadan var det iaf lungt igen och jag kunde återgå till att plantera blommor till min fontän:) Återigen så kommer bilderna senare, ha lite tålamod...

Strandsatt i stugan

Regnit idag.. Och orkanvindar.. Det som var så fint väder igår, hehe..
Har suttit och tittat på en repris av finalen i Mästarnas Mästare med farmor och farfar, och det är som att ha två personliga expertkomentatorer som berättar varenda liten detalj av programmet. Hehe, kul! kul..
Någon som kan rädda mig?!

sol och värme!

Jag har faktiskt gått i shorts idag! Hehe, jag slår vad om att det är för kallt för det i Kiruna;)
Var och köpte lite plantor till fontänen också, något speciellt tema är det väl inte direkt, men förhoppningsvis blir det bra:)
Sen har man inte gjort så mkt.. Farmor och farfar kom strax innan lunch idag också, inte så värst kul kanske, men vad sa man göra..?

Jusst nu händer inte ett skit och jag sitter och kurar på "mitt" rum med datorn. Har bläddrat lite i min nya bok, men ska spara den tills jag har läst ut Dexter.

Som sagt har jag ju också pappas dator med mig och det är ärför som jag inte har lagt upp nga bilder. Det blirr så korvigt om jag sk börja föra över bilder ovs.. Ni får helt enkelt vänta med dom tills jag kommer hem, eller kanske redan till imorgon, för det ska visst bli regn.. *Snyft:( Får se...
Men tog hursomhelst jättefina bilder på midnattssolen som höll på att försvinna bakom granarna vid älven, med strålarna som speglades i vattnet.. Men såklart kom jag inte på att använda sunset-läget också förren jag kom upp från stranden, så då ocrkade jag inte gå tillbaka, haha, lat man är!;)