Träningsdejt

Idag har jag och Elin varit superduktiga och faktiskt tränat! På ett gym och allt! Trodde aldrig att denna dagen skulle komma... Men den gick inte helt perfekt.. Jag drömde faktiskt i natt om att jag och Elin skulle träna och att jag glömde min vattenflaska och massaor avandra grejer, och vad händer? Jag glömde min vattenflaska! Och handduk och lte av varje.. Duktigt!
 
Men det känns verkligen som att jag börjar få rutin på min träning och det går faktiskt bra, vilket känns jättekul.

Banksy kan vara avslöjad

Så lyder många rubriker som publicerats på kultursidorna de senaste dagarna. I över 20 år (om jag inte kommer ihåg fel nu..) har konstnären under pseudonymet Banksy fyllt Englands gator med graffitikonst, ofta föreställande politisk satir och komentarer på sammhället.
Han har förblivit anonym under alla år men nu påstår sig forskare vid Queen Mary University of London veta vem han egentligen är.
Redan tidigare har en man vid namn Robin Gunningham misstänkts vara konstnären men det har inte gått att bevisa. Men nu, genom geografisk profilering där man har jämfört 140 platser där konstverken har uppförts med Gunninghams adresser och liknande, tror man sig har ringat in honom.
 
Denna metod används vanligtvis för att hitta seriemördare men forskarna gjorde denna jämförelse med Banksy för att visa på att denna metod kan vara användbar även vid andra sammanhang. Resultatet av forskningen blev dock granskat av konstnärens juridiska ombud som ställt sig tveksamma till den men beslutade att inte ändra i artikeln.
 
Men det finns fortfarande många som är tveksamma till om Robin Gunningham verkligen är Banksy och kritik har även riktats mot själva metoden, som kritikerna menar kan vara tvetydig. Då det inte heller är helt säkerställt vilka verk som verkligen är gjorda av Banksy är det också svårt att kunna dra några slutsatser kring hens identitet. Det finns också det som pekar på att Banksy inte är en person, utan att verken är utförda av en grupp.
 
Något som också är tänkvärt är att man endast har riktat in sig på den här personen från början vid undersökningen, förmodligen eftersom har har blivit misstänkt förut, och har alltså bara jämfört hans vanor och ingenting annat...
 
Själv hoppas jag ialla fall att Banksy förblir anonym. Det är ju den anonymiteten som gör hans konst så spännande, att det kan vara vem som helst, alla av oss som vill förändra sammhället.