Nytt lack

Har jobbat idag, känn som om det var en evighet sedan. Gick sedan på stan och köpte lite nya nagellack och den där loreal-mascaran med glitter i. Den fungerar som en top coat på fransarna med glitter i så att man får lite skimmer på fransarna. Den var ju lite festlig men har man en lampa riktad mot sig så ser man ljuskristaller överallt^^

And the story continues..

Var på Hunger Games 2 idag med Macke och Lokeo. Riktigt bra var den. Hade tänkt dra med mig älskling dit ockå men han ville sova ist eftersom han och bröderna Strandelin ska upp vid 4-5 tiden imorgon. Grisarna ska flyga till Stockholm och gå på Volbeat. Och jag fick inte följa med. Those bastards..
Fast det värsta är nog att jag nu måste sova helt sjäv de närmsta två dagarna.. Hur ska det här gå?
 
 

Balsammetoden

Idag tänkte jag göra något som alla kanske inte tycker låter speciellt trevligt - jag ska sluta använda schampo. Eftersom mitt hår blir helt otroligt fettigt så fort jag kommer ut ur duschen, även då jag inte tvättar håret mer än en gång i veckan, så något är ju inte helt rätt.
Har kommit fram till att det måste vara mitt schampo som ställer till det och torkar ut mitt hår, vilket betyder att jag skulle behöva ett sls.fritt schampo.. Men varför inte skippa det över huvud taget när man ändå håller på?
Jag ska alltså börja med den omtalade balsammetoden istället och som går ut på att man tvättar håret med balsam. Och det är ungefär här som många rynkar på näsan och frågar sig om håret verkligen blir rent då? Och det blir det faktiskt. förutsatt att man använder rätt produkter.
 
Man måste se till att balsamet och ens stylingprodukter inte innehållar icke godkända ämnen som istället gör håret smutsigt.
 
Det går till så att man tvätter håret en sista gång med schampo - ett godkännt - och sedan börjar man tvätta med balsam. Inte svårare än så.
 
Det finns alltså inga ämnen som ska torka ut håret osv, så vi får väl se hur det går..

A package for me

Så igår kom mitt paket från Sweden Rock Shop^^ Har redan använt min nya jacka och den är superskön, och varm!
 
 
 
 
Trycket lyser i mörkret..
 
Ryggen på metallicalinnet.
 
 
 
 

Lukten av gamla böcker

Idag var vi på stadshuset och kollade runt lite. Kollade i lite salar och sedan fick vi gå ner till arkivet, där finns allt om kirunas historia. Vi fick till och med se ett jättegammalt protokoll, skrivet för hand, över nämndemän och andra högre uppsatta pysar. Alltså en såpass gammalt och värdefull bok att vita handskar krävs vid hantering. Jag är nu en av dem få som ens har sett denna bok^^ Status.

Grafiskt

Torrnål på papper, nu även inramad i passpartou, går ut på att man skrapar ett mönster i plast som man sedan fyller i med färg och trycker på fuktat papper.

Slött

Lugn och mysig helg hos älskling, fast man blev ju lite trött på allt jävla gta-spelande. Finns det något tråkigare eller mer meningslöst spel? Så jag och Pä spelade Plague Inc ist och förstörde mänskligheten.. Mycket roligare.

Seriöst?!

Idag tyckte Stina att vi skulle sen ISO, en film som gått nu under festivalen och som vi inte hann se. Vi fick därför en privat visning.. Kan ju lugnt säga att jag har slösat bort en timme av mitt liv... Vilken jävla skitfilm. Och det kommer från en som inte brukar vara speciellt pessimistisk när det gäller film, speciellt konstiga filmer, men det här var ju bara för jävligt.. Eller snarare, vad som var för jävligt var att vi var tvungna att se skiten. Men jag är inte bitter!

Full av överraskningar

Så idag var jag och utforskade den hittills helt okända femte våningen på skolan tillsammans med Pä och Alex. Jag som trodde att det bara fanns tre våningar x) Måste nog smyga mig upp och hälsa på grabbarna där lite oftare, damn den utsikten!

Mmm

Tillfredsställelsen när man precis klickat iväg en beställning från swden rock shop.. Nu den eviga väntan på min grejer^^

Maniac

Speciellt läskig var den väl inte, men lite småäcklig stundvis.Tyckte att den var väldigt fin, allting var filmat genom huvudkaraktärens ögon vilket gav en gripande flöde genom storyn. Och Elijah Wood är ju som alltid en fantastisk skådespelare.
Älska dessa psykofilmer..
 
 

Spoilertitel eller?

John dies at the end i lördags då. Helt skruvad film, men det var ju också en slags skräck-komedi. Kul var den då! När vi hade satt oss så dröjde det inte länge innan Seppo (vem annars?) kliver in och sätter sig bakom oss mumsande på en bilpåse. Han slutar då aldrig att överraska!
Efteråt stack vi till Pä och käkade empes och drack choklad^^
 
 
Ikväll blir det att kolla Maniac med Elijah Wood i huvudrollen...

Skräckis!

Trevlig kväll hos Pä igår med Päpä-choklad och nachos^^ Ikväll blir det skräckis på bio och sedan mer choklad hos Pä, ska kila ivär och skaffa biljetter år alla.
Någon film måste man ju se under filmfestivalen!

Solja Krapu

Idaghade vi besök av Solja Krapu på skrivkursen. Hon är en finlandssvensk poet och en ganska omtalad och lite känd sådan. Vet ju väldigt intressant, men lite jobbigt att sitta still i två timmar. Hon läste lite dikter och berättade om lite allt möjligt. Vi gjorde några egna skrivövningar, hon läste lite mer dikter.. och sen fick vi gå.
 
 

Fuck you skola

Hade gramatikprov imorse, sedan hål i flera timmar och sedan äcklig matte. Värd dag.. Fast jag fick ju gosa med älskling iställer för lektion, alltid ett plus.

Lite nytt

Så var den här äckliga måndagen snart över, måste dock plugga till gramatikprov imorgon först.
Hade på mig två av mina nya tröjor idag, en halsvart vanlig långärmad och en spetstisha
 
Står typ "jag såg dig i blodet". Helskumt, but you know me..
 
 Köpte även en icke helsvart sak, med rosett!

Skulls

Spenderade gårdags kvällen hos Matilda med massa folk. Utklädning var visst obligatorisk, även fasst vi inte var så många som faktiskt gjorde det..
 
 
Vi är ju så söta