Boktips!

En bok jag läste för ett tag sedan nu är To Kill a Mockingbird, Dödssynden påsvenska, av Harper Lee. Jag läste den på engelska till novelläsningen i engelskan och jag kan säga direkt att den inte är för alla. det är en relativt gammal bok som publicerades 1960 och är därmed skriven på en lite äldre engelska med mycket sammandragningar och förkortningar vilket kan göra den ganska svårläst. Men om man ger den en chans så vänjer man sig med skrivsättet efter några kapittel och det går mycket lättare att läsa.
 
Den handlar om sex år gammla Scout Fich som växer upp i Maycomb, Alabama med sin äldre bror Jem och deras far Atticus, en medelålders advokat. Atticus åtar sig ett mycket svårt fall och måste försöka försvara Tom Robinson som anklagats för våldtäkt. Problemet är att Tom är svart och ingen vill tro att han är oskyldig.
Under tiden som rättegång efter rättegång tar plast får man följa med Scout och Jem på deras små äventyr i grannskapet tillsammans med Dill som hälsar på under sommrarna. Och något som är lite extra spännande är den mystiske Boo Radly som ingen verkar ha sett till och som kommer att ha en stor del i historien.
 
Jag tycker verkligen om den här boken och skulle varmt rekomendera den. Den är spännande på ett lekfullt sätt och man får en god inblick i hur samhället såg ut under den tiden i sydstaterna speciellt.
 
 

Snart^^

Håret är färgat och väskan är nästan färdigpackad, nu ska jag bara fixa naglarna och sedan är jag i stort sett klar för att åka imorgon. Taggad!
Kameran är på laddning och även den väskan är strax färdigpackad. Det jag tar med i bilen för att roa mig är telen, hörlurar och ritblock. Kudden får följa med också, Anton är nog inte så skön att luta mot hela vägen;)

Time to start packing soon..

Nu är minneskortet tömt och klart för resan! Nu ska batteriet bara laddas och linserna rengöras och sedan är kameraväskan packad och klar. Har börjar fundera lite över vilka kläder som ska med men har inte packat än, får börja med det imorgon när jag har tvättat klart och så.
 
 

Bak söndag

Idag har jag varit en duktig liten hemmafru och både gjort mjukglass och en kladdkaka, med marängtäcke. Fast glassen står ännu i frysen och kakan i ugnen så jag har inte hunnit smaka på den ena eller den andra..

How about?

Eftersom det faktiskt är sommar nu tycker ni kanske att jag borde a lagt upp lite mer bilder och så. Men jag har knapt rört i min kamera än så länge då jag har jobbat och nästa vecka åker vi ju till Gotland så jag tänkte att jag skulle ta och slänga upp lite bilder från förra sommaren. Och ganska många faktiskt, hade jag tänkt iaf...
 
 
 

A few days away

Efter ytterligare lite tjat fick jag med Anton till stugan och där har vi varit tills idag då vi tog bussen hem. Jag ska ju till tandläkaren tidigt imorgon så vi var helt enkelt tvungna att dra hem.
På marknaden hittade jag två nya mobilskal och en ring.
 
 
Nu blir det en vecka av slappande här hemma i huset och sedan Gotland!

Last day

Sista arbetsdagen över och satans vad segt det gick. Vi hade nästan inga kunder alls ju!
Men nu har jag iaf sommarlov på riktigt. Sticker till stugan över pajala marknad imorgon och förhoppningsvis får jag med Anton också, måste bara tjata liite till på honom..

Thunder

Sitter i soffan och myser med min middag då åskan mullrar utanför fönstret, den är riktigt jävla nära så jag drog ut tvkablar osv för säkerhets skull.. Satan vad det small nyss, och den blixten var inte liten! Regnvattnet forsar ner för gatorna och bara mer kommer.
 
He,, He. Når en blixt lyser upp helahimlen av sig själv och även husväggarna.., då är det ingen liten blixt..

Naglar

Två dagar på jobbet kvar sedan börjar lovet på riktigt! Drog en sväng på stan när jag slutade och införskaffade ett nytt nagellack och ett medel som förhoppningsvis ska få mina naglar att bli fina. De skivar sig och går av hela tilden och det där vårdande underlacket från essie jag köpte var bara skit. Funkar som ett underlack men gjorde då ingenting för mina naglar. Får prova med det här då och hoppas på att det blir bättre! Det känns ju så meningslöst att försöka måla naglarna när det ändå ser ut som skit dagen efter för att de skivar sig och flagnar för att nageln är mjuk..
Så ikväll blir det lite nagelvård!