Sin City

Har just kollat klart på en av mina favoritfilmer, Sin City, och funderar faktiskt på om man inte skulle ta och gå och lägga sig..Det finns ju ingen måne att beskåda eller något annat som är värt att hålla sig vaken för, men dock så tar det emot lite, natten har ju precis börjat..;)

Meeen, är det några fler än jag som har sett Sin City? Gjord 2005 och handlar egentligen om tre olik personer i den mörka och eländiga staden Basin City där alla hänsynslösa typer håller till,  som alla har blivit usatta för våldsam korruption.
Den regisserades av bl.a. Quentin Tarantino och det jag gillar mest med filmen, förutom rollistan, är den härliga blandningen mellan Film Noire (svartvit) och en slags animeringskänsla med accentfärger på t.ex. röda läppar och blåa ögon.
Det är värsta psykofilmen rent ut sagt, men det är ju det jag också gillar med den..
I rollistan har vi en massa känt folk och många fantastiska skådespelare, jag tänker inte ta upp alla, som Bruce Willis, Jessica Alba, Clive Owen, Elijah Wood (spelade Frodo i Sagan om Ringen), Devon Aoki m.m..

Not today either..

Ingen telefon idag heller, nu säger de att den kommer först på onsdag nästa vecka..*Snyft.. Men jag får väl se glad ut och snällt vänta på att den kommer..
Hade ju också tänkt att hinna göra en ny design till det nya året, men det har man ju inte hunnit.. Det blir nog inte att åka till stugan heller så det är tveksamt om jag hinner med en ny än på ett tag..
Alltså verkar det bli ett hemmafirande i år och jag vet inte riktigt om jag ser fram emot det sådär jättemycket. Inte för att alla andra år har varit sådär riktigt roliga heller, men då har åtminstone hela släkten varit samlad.. Men det är kanske några kompisar som vill att jag ska hänga med på lite skoj imorgon kväll..?

All those new things..

Nydatorn fungerar finfint och alla tusentals bilder är överförda från hårddisken, dock så har jag inte sorterat dem ännu:) Min nya telefon har inte heller kommit, men förhoppningsvis imorgon! Speciellt om vi ska åka till stugan sen.. Det är väl där vi har tänkt att fira nyår, men man vet aldrig..

First one!

Första inlägget från nya datorn!:) Såånöjd med den, perfekt storlek och häärligt tangentbod.. lovely!
Meeen, nu ska jag inte babbla på om det, ska egentligen inta babbla på om någonting denna slöa afton.. Tängte bara säga hej, så Hej!:)

P.S. Jobbar på en ny design, den jag har nu är väl liite plåttrig, eller..? Hursomhelst: det kommer en ny 2012 -föhoppningsvis;)

Hope you're happy

Nu är väl julen över för den här gången, hoppas ni alla är lika nöjda och glada med era julklappar som jag är:) Har ju fått en ny dator och, som bonus för mina bra betyg (enligt pappa), så Kommer jag också få en Samsung galaxy s2! Yeey!:)
Sen ham jag även fått lite pengar, smycken och tillbehör till datorn. Nu ska jag bara få igång internet på den:)

All done, almoste..

Nu äntligen har jag fixat de sista julklapparna, dock så har jag en kvar att slå in.., Men de är snabbt gjort! Hade ju också tänkta att baka lite idag, men ugnen är upptagen av skinkan till kl. 22 ikväll, så det kanske får bli imorgon istället, och jag nu inte får ett tokryck ikväll, haha;)
Så kanske får man slappna av lite nu, eller..?

Vintersolstånd..

Hade ju egentligen tänkt att lägga in den första tailern på The Hobbit, Hobbiten, men det gick ju inte så.. Anyywaay så har ju alltså den första treilern släppts och jag, som är ett stort fan av både böcker men framför allt filmerna av Sagan om Ringen-trilogin är ju rätt så spänd på att få se den. Speciellt då Micke Persbrandt medverkar som en av hobberna (och han är ju typ 2 meter lång!)

Hursom helst, Vintersolståndet ikväll och nu blir det ljusare!:) fast det är ju inget fel på mörkret...

Sista dagen nu..

Bara en enda skoldag kvar nu, om man nu kan kalla det för skoldag för vi ska bara få betygen och sen får vi gå hem, heelt meningslöst alltså.. Det kunde vi ju fått idag:)
Imorgon kommer Faster med familj också, spå det lär väl bli fullt upp..:)

New colour..

Ny färg på håret och juligt röda läppar blev tillsammans med en söt topp i samma färg dagens outfit, julmys i skolan idag och mysigt var det:) En av höjdpunkterna var ju när Einar och Pontus spelade Phantom of the Opera på piano.. Och sålart när Stefan sjöng! Haha, heelt otippat alltså och han faktiskt var faktiskt inte alls dålig:)Be prepared..

Söndag idag och helgen är redan över.. Måste sitta och lyssna på en massa debatter imorgon i skolan så håller även på att förbereda mitt egna, jag och två till är emot djurförsök och vi ska mäte ett gäng som är för.. Liite orolig faktiskt för Falle är med i motståndarlaget och han kan nog vara ganska övertygande..
Men det går säkert bra!:)
Tänkte jag skulle färga håret imorgon också, MEN jag talar inte om i vilken färg...

What do you want?

Om bara en vecka är det julafton, det känns heelt sjukt:) Är inte ens klar med alla julklappar än.. Men jag har ju en hel vecka på mig som tur är:)
Nu ska jag iaf slå in dem jag redan har...

Estet - here I come!

En lektion i engelska (knappt!) och ett pass med styrketräning på sportis - jag kommer ha värdens träningsverk imorgon;). Sedan har vi varit tvungna att vara på Jampis och kollat in alla programmen. Eller ja, några av dom.. Jag kollade Samhälls, Natur och Estet Bild och jag måste säga att jag är ännu mer pepp på Estet när jag har sett lite vad de håller på med och det känns som om jag "passar in där" som min kompis sa:)

Nu: jobba lie på julklappen och plugga till matteprov:)

En dominant typ..

Ännu en rolig NO lektion och jag har fått reda på att jag typ bara har dominanta anlag:) Vi gjorde en jätterolig uppgift där man skulle kolla om man t.ex kunde rulla tungan. Kunde man det skulle man fylla i ett speciellt fällt, och sedan nästa fällt och nästa fällt beroende på hur man t.ex knäppte händerna. Efter 7 kollumner fick man fram en siffra som vi skrev upp på tavlan för att jämföra.
Den lägsta siffran, förutm mig, var på 5. Sedan 7, 17 och efter det 20, 30 och ännu högre nummer. Det var bara jag som var konstig nog att hamna på 1!:) Haha, utmobbad..

Ha! MVG-barn;)

Jag kommer att få MVG i engelska, den första i min familj enligt pappa:) Känns bra alltså, hoppas bara att jag har hållt mitt MVG i SO också.. Och i slöjd;)
Har för övrigt klätt granen alldeles nyss och ska njuta av mitt fina verk med en kopp varm oboy och en pepparkaka:)
Ha en fin Luciakväll..

I'd thought I'd never see it again...

Hade musikprov idag, det gick väl hyfsat ändå men jag gjorde något riktigt dumt - jag skrev Mozart istället för Vivaldi! Ändå tänkte jag Vivaldi men det blev en liite kortslutning i hjärnan då jag skulle få ner det på pappret..
Sen fick vi tillbaka kärleksboken idag och jag tycker att det gick rätt bra, jag hade MVG i alla engelska- och SO-kapitel och Vg i resten, så jag är rätt nöjd:)
Nu ska jag dock fortsätta jobba på en julklapp så att den kanske blir klar..;)

Spoiler alert!

Ja, ni som inte vill veta hur Arvtageren slutar borde kanske inte läsa det här..!

Boken jag har läst heter alltså Arvtagaren och är skriven av Christopher Paolini, det är den sista och avslutande boken i serien Arvtageren (liite förvirrande) som ni han läsa lite mer om här. Den handlar alltså om Eragon och draken Saphira som fortsätter sin kamp mot ondskan men hjälp av Varden och de återstående släkterna i Alagëisia som inte står på Imperiets sida.
Länge har vi väntat på upplösningen av denna serien och äntligen har den kommit! Men det är dock inte bara en rosa dimma eufori över att äntligen få veta hur det slutar.. Allt var bra, ända till jag kom till de sista kapitlena, då istället allt blev fel..
För det första förstår jag inte riktigt varför Eragon måste lämna Alagëisia för att föda upp drakarna och skydda Eldunaín, vad är det för fel på Vroengard? Där har ju ryttarna hållit till i åratal innan deras fall..
En annan sak som stör mig är att Arya blir både alvernas drottning och Ryttare, vilket helt går emot författarens värderingar från första början! Ryttarna ska ju inte vara regenter då det ger en orättvis "fördel" för det släktet och dessutom störtades ju nyss en Ryttare som var kung! Varför återliva den historien igen? Även om alver redan lever hur länge som helst..
men det som nog stör mig mest av allt är känslorna mellan Eragon och Arya som man vet kommer att föra dem samman till sist, men ändå tycker Paolini att det är nörvändigt att låta dem gå skillda vägar och aldrig mer ses. Om arya inte hade blivit drottning skulle ju hon kunnat följa med Eragon, som alla ville skulle ske från första början!
Meen det gick ju såklart inte.. Men det värsta av allt är nog kanske att jag skulle varit beredd att accepptera allt det här OM bara Arya hade kysst Eragon innan hon sveptes iväg av Fírnen.. Men det gick ju inte heller så jag är rätt så besviken och arg på slutet...

Men bortsett från de små detaljerna är boken hur bra som helst, förutom några enstaka hål i historien..;)

Arvtagar-serian alltså, helt klart läsvärd!:)


Den sista boken, betyg; 3/5, hade varit en fullpoängare om bara slutet hade varit bättre!
Betyget för hela serien blir dock 5/5:)

Det här med alla böcker..

Har läst klart Arvtagaren igår kväll, till sist, och jag måste säga att jag är lika besviken som jag är glad.. Jag tänker inte ge någon långrandig recention just nu (kommer senare istället!;) Hehe) Men jag kan ju inte påstå att det var det bästa slutet någonsin..

Nu undrar jag iaf bara vad jag ska läsa härnäst, förslag..? Har ju i stort sett läst alla böcker jag har hemma (med undantag för någon enstaka, och vet inte om jag är så värst sugen på att läsa dessa) och vill inte riktigt börja läsa om någon bok nu innan jul.. Men vi får se! Är faktiskt liite sugen på att börja läsa HP ign, men har ju inte alla böckerna då NÅGON har snott fyra av dem, nämner inga namn, din jävel..
MEN, nu ska jag inte prata mer om det, utan fortsätta oroa mig för NO-provet imorgon;)

Läxjävlar!

Usch, bara läxor och andra tråkigheter den här veckan:(  Svenska, engelska-redovisning, instuderingsfrågor i SO + redovisning även där, NOprov och en extrauppgift för högre mål.. *Suck! Tur så har vi PUS imorgon iaf så vi börjar förs efter lunch, kanske hinner man göra klart lit grejer då..

Två timmars hål idag iaf, ganska sköönt faktiskt;)

When you have nothing more to say...

Orkar ni?;)

Vilket namn står det på ditt födelsebevis: Frida Caroline Elisabeth Törmä
Alias: Carro, Carra, Vampyren, The AtrumRose..
Bostad: I ett hus med pappa och kaninen
Antal ljus på din senaste tårta: har inte haft ljus sen jag var jätteliten;)
Stjärntecken: Vattuman!
Längd:
Hårfärg: Egentligen mörkblond, men har för tillfället en röd-orange ljusbrun nyans..
Piercing: I öronen såklart..!
Tatuering(ar): Nope, men vill ha!
Husdjur: En fet liiten kanin:)
Hur många syskon har du: 1
Avskyr: Fiskbullar! m.m...
Tycker om: Min kanin, pappa, kameran...
Ditt bästa minne: När jag fick min kamera..?
Ditt sämsta minne: Bra fråga..
Pinsammaste du gjort: Oj, vet faktiskt inte..
Din sämsta sida: Hemskt osäker på mig själv emellanåt, blir hemskt paranoid av vissa skräckfilmer..  
Största svaghet: Svår fråga..
Beskriv dig själv: Mina kompisar skulle främst beskriva mig som läskig.. Och säkert liite allmänt störd också;)
Fobi: Stora spindlar (små går bra!)...
Lyckotal: 13..?
Höger- eller vänsterhänt: Höger!
Vad finns i fickorna: I mina jackfickor: lite pengar, husnycklar, lypsyl..
Bästa personen du vet: Pappa kanske..?
Drömyrke: Hmm.., Fotograf skulle inte vara så dumt..
Dröm: Tågluffa, bli det jag vill, och typ.. aa.
Det första du tittar på hos killar: Kläder förmodligen..
Intressen: Rita, måla, läsa fotografera..
Favoritgodis: Måste jag välja?!
Är det nåt du absolut inte äter: Fiskbullar! Och ruccolasallad..;)
Om du var tvungen att leva i en annan tidsepok: Ränesanssen eller antikens Grekland...
Sommarplaner: KF!
Hur många kuddar sover du med: 2:)
Spelar du nåt instrument: Synt på musiken..
Morgon- eller nattmänniska: Defenitivt nattmänniska!
Sparare eller slösare: Beror på;)
Bästa film: Oj, så många! Phantom of the Opera, Sweeny Todd, Sleepy Hollow, Den gröna Milen, Titanic, för att nämna några!
Bio eller promenad: Beror på vem man promenerar med..

Är du kittlig:
Haha, Joo..
Snarkar du: Nope!
Rädd för insekter: Absolut inte!;)
Chips, morötter eller godis: Godis;)
Pizza eller hamburgare: Pizza:)
Skriver du dagbok: Nee..
Stökigt eller välstädat: Beror på vart man kollar..;)
Vilket gymnasieprogram går/gick du: Inte gått än!
Vad gör du om du får hicka: Suckar och tänker "inte igen!"
Kaffe, the eller inget: Te:)
Skulle du hellre ta bilden än vara med på bilden: Är inte så fin på bild så..
Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan: Don't think so..

Kan du vissla:
Joo, men inte så bra..;)
Tror du folk pratar bakom ryggen om dig: Haha, det gör de säkert
Är du blyg inför det motsatta könet: Det skulle jag inte säga..
När flög du senast: Inte igår iaf!
Pratar du några andra språk: Engelska, spanska -un poco..
Har du gråtit offentligt: nää!
Har du en stationär dator eller en laptop: Jag har både och, dock så funkar knappt den stationära, hehe;)
Vad har du med dig in på bion: Coola och popcorn!
Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera: Fungerar hur som helst, bara mer eller mindre bra!
Äter du frukost dagligen: Noppe!
Vilken är din favoritfrukt: Svårt val..
Är du petig när det kommer till stavning och grammatik: Jaa, om det är någon annan som gör fel;)
Hur valde dina föräldrar ditt namn: Döpte efter någon släkting..?
Vilka kändisar har du blivit jämförd med: Jenifer Aniston när jag nyss hade klippt kort(are), annars ingen..?
Får du dåligt samvete efter du ätit kött: Nää, så got ju!;)
Senaste sjukhusvistelse: När jag bröt armen efter att har fallit från hästen;)
Vad fascinerar dig hos andra människor: Olika psykiska tillstånd och hur de reagerar på vissa situationer..
Hur tror du att folk som ser dig på stan uppfattar dig: De tycker nog att jag har konstiga kläder, konstigt smink eller ser allmänt störd ut;)

Något du gör innan du går och lägger dig: Läser!