Sleepy Hollow

En av mina absoluta favvofilmer är ju också Sleepy Hollow med Johnny Depp i huvudrollen. Ni vet, historien om den huvudlöse ryttaren som vaknar upp och börjar terrorisea det lilla samhället Sleepy Hollow? Helt fantastisk skräckfilm av Tim Burton och nu har den blivit en tv-serie.
Samma namn men nytt koncept. Den utspelar sig nämligen i modern tid men fortfarande i Sleepy Hollow och med samme huvudkaraktär - Ichabod Crane. Men kära Ichabod är dock inte från modern tid, utan från 1700-talet och som vaknade till liv under 2000-talet då hans häxa till fru la en förtrollning på honom för atr föhindra att han dog. Dock vaknade också samtidigt den huvudlöse ryttaren vars öde är samanlänkat med Ichabod, som nu måste hitta ett sätt att ha ihjäl honom på som han trodde att han lyckades med redan på 1700-talet.
Till hjälp har han polisen Abbie Mills som måste avgöra om hon tror på Ichabods historier eller om hon håller på att bli galen, och har det något att göra med det som hände henne och hennes syster när de var små?
 
Rikrigt bra serie som ger nytt liv i historien om Sleepy Hollow, se den!
 
 

Kommentera här: