Djupa funderingar..

Kom hem från en nästan tre timmar lång föreläsning om konst för ett tag sedan, inte det mest spännande kanske och dem kom ifrån ämnet lite då och då vilket gjorde det svårt att hänga med i resonemanget emellanåt.
Men något som känndes lite inspirerande var det som sades om konst innom det offentliga rummet i kontrast till internet och sociala medier. Alltså att en vanlig traditionell liten utställning hamnar i skymundan då man enkelt bara kan ladda upp en bild på t.ex. facebook och genast få 10 000 träffar, samtidigt som utställningen kanske bara ses av en handfull personer. Och ändå är utställningen kanske mer spektakulär och berättar mycket mer än en snabbfotad mobilbild..
Kanske just därför som jag är lite "emot" dessa sociala medier som just fb, eller varför inte we heart it, just för att flödet av information och bildintryck är så stort, det blir så enkelt att få fram en bild där på datorskärmen som man tycker är häftig och sen är det bra med det.
Jag tycker istället att det är viktigt att ha det här offentliga rummet där man kan ställa ut konst, dit man faktiskt kan gå och fysiskt befinna sig och betrakta konsten, kanske även få med den mer sociala biten då man har människor omkring sig, inte bara sitter där framför datorn och trycka på gilla-knappen. Hur är det bidragande till att utvecklas som individ och hur kommer det att påverka konsten i framtiden? kommer allt mindre personer att besöka utställningar och muséer för att man enkelt kan få fram det på datorn istället?
 
Fast nu tycker ni kanske att jag bara svammlar??;)

Kommentera här: