There's blood on my hands.. Literally..

Att vakna av näsblod tidigt på morgonen är ingen höjdare, men jag tror att jag iaf lyckades rädda kudden.. Kanske..
Fick stå över handfatet ett bra tag innan det slutade, haha, man hade kunnat tro att jag blivit skjuten eller nåt:P
Tog några bilder igen, men jag tror inte ni vill se dem;)
Nu ska jag dock hoppa i duschen för sen ska jag fixa pass!

Årets första mjukglass


Lägg märke till snön i bakgrunden..

Jag och Linno blev så sugna på glass, vi var helt enkelt tvungna att dra till Direkten och köpa var sin;)

Sen när sockershocken kommer blir man ju sådär jätteseriös..




Så söta..

So nice..

Myser lite framför tv:n med kameran i handen och går igenom lite bilder jag nyss fotade, ni kan nog aldrig gissa på vad..?;) haha.. Den fina halvmånen såklart!:)
Fick jättefina bilder och jag måste säga att jag älskar min kamera mer och mer!

Bar ett kvar då..

NP gick riktigt bra faktiskt, vi fick välja mellan två rubriker att skriva om, en om ett tv program eller en om något/någon man tycker om eller haft inverkan på ens liv. Jag valde det andra alternativet, "Places, People, Passions", vilket också de flesta andra gjorde. Det är ju mycket lättare att skriva om något som man tycker om..
Nu är det bara sista matten kvar då.. På onsdag..

Everybody dance now..

Våran idrottslektion blev en succé, om jag får säga det själv. Jag klarade till och med av att hoppa både in och ut ur dubbelrepen, haha. Vi hade jätteroligt och för oss gamla Luossa-barn blev det en liten nostalgitripp tillbaka till den gamla skolgården, mycket uppskattat tror jag;)

Jag och My var sedan på stan då Lillemor avslöjat att de yngre klasserna hade planerat en stor flash mob mitt i stan, helt klart ett måste att vara där med kameran.. Galet roligt och helt oväntat i Kiruna, haha;)

Nu ska jag tagga inför NP engelska imorgon..

Sen kväll hos Mickis

Har suttit hela kvällen med Mickis och skrivit klart våran planering inför idrottslektionen vi ska hålla imorgon. Är riktigt taggad faktiskt, det kommer bli så kul. Bara vi själva lyckas demonstrera alla våra hopprepstekniker, speciellt dubbelhopprep..

Hade NP i matte idag också, muntliga, vilket gick väldigt bra faktiskt, med tanke på att jag fick de svåraste figurerna att förklara.. Men om jag bara hade kommit ihåg Phytagoras sats också..

Meeh..

Det blev inte alls någon filminspelning idag.. Riktigt tråkigt.. Hatar verkligen när man gör massa planer och sen inte blir något av det..

All went well, but it hurts like hell..

Tandläkatbesöket gick bra, dock så börjar det göra riktigt ont i framtanden nu.. Inte kul.. Men förhoppningsvis går det över ganska snart, för det blir jobbigt att äta annars;)
Imorgon blir det skola igen och sen våran första filminspelning! Det ska bli riktigt roligt. Kanske tar md kameran och fotar lite behind the scen..

Bakar lite..

Usch, söndag igen.. Gillar inte söndagar.. Men jag ska ju ändå inte till skolan imorgon så det känns väl lite bättre ändå:P
Ska till Gällivare igen och reglera tandställningen, inte så kul kanske men, men..
Nu ska jag iaf baka lite kladdmuffin, för jag har grymt tråkigt;)

Sony A65

Fick ju min nya kamera i tisdags, en Sony A65. Jag har hunnit att testa den lite nu och jag tycker verkligen att den är vassare än både min gamla A33:a och A55:an som jag fick låna i några dagar.
Mycket fina effekter och snabb bildtagning, 10/sek som snabbast, och 24,3 megapixlar.
Själva kamerahuset är även lite större och lite trevligare att greppa om än A33:an, men för övrigt är det mesta funktionerna detsamma, förutom vissa specifika och viktiga detaljer.

Har ju inte testat den fullt ut ännu, men älskar den redan..





<3

English all day long..

Känns som att man har haft engelska med Ilkka hela dagen, och det har jag ju haft också.. Förutom på HK:n såklart..
Provet var i två delar och det var inte uppsatsskrivning som jag trodde, utan läsförståelse, men det gick bra ändå!
Nu ska jag äta hemmagjort pizza och sen samla ihop tjejgänget för att skriva manus till våran film, hur nu det kommer sluta..

Because "u mad bro" is too mainstream..

Ibland bara älskar man sina klasskompisar..
Vi satt ett gäng och chillade i soffan före bilden när Anti får försig att kasta omkring de största kuddarna han kunde hitta och missar Philip, hans uttänkta mål, med en hårsmån och prickar den stora blomkrukan brevid istället.. Som faller omkull.. Och lecakulor sprids över golvet..
Rastvakten var snabbt där och räckte över sopen till Anti som förgäves försöker skylla ifrån sig, varpå Johan plötsligt säger, på fin rikssvenska, "Är du arg, broder?"
Vad kan man annat göra än att börja gapskratta?
När man sedan frågande höjer ena ögonbrynet blir svaret, helt enkelt, "För att u mad bro är för mainstream.."

Ett ord: Priceless..

Hehe..

Mohaha, jag ska inte alls lägga upp en bild på min nya hårfärg, har ju inte fått min kamera än och jag tänker inte ta någon ful bild med mobilen:P
Men jag kan ju tala om att det blev fint, väldigt mörkt med lila nyans, dock så hade jag hoppats på att det skulle bli lite mer lila..
Men, men, kameran kommer nog imorgon och då kanske ni får en bild.., men bara kanske;)

Ny färg..

Nu har jag färgat året igen och vänta på att det ska torka så jag få se om färgen blev bra;) Skulle ha gjort det redan igår, men hann inte riktigt.. Bild kommer nog imorgon iaf!:)
Nu måste jag gå och plugga till mitt svenska prov..

Fredag den 13:e..

Några av er som är lite vidskepliga och tycker att oturen är efter er..? Hehe.. Fast i och för sig kanske jag inte hade såå bra flyt idag, min kamera lär jag inte få förrrän på tisdag nu tydligen, för lastbilen med gods dök aldrig upp hos elgiganten.. Hmm..

Tänkte bjuda på en liten animation iaf, som jag knåpade ihop imorse. Bilderna är tagna för ett ganska bra tag sedan och jag hade väl inte riktigt lärt mig kameran än så lite suddigt är det:P

Oh lovely

Är det inte lustigt att man bara skriver om något man finner väldigt roligt, och sedan upptäcker att på grund av det ligger man högst upp google? Helt gaalet:P
Det görs tydligen många sökningar om "Ridiculously photogenic guy", och alla verkar klicka in på mitt inlägg.. Gisa om mitt besökarantal ligger i topp just nu..;) Sjukt roligt!

Ridiculously Photogenic Guy

Asså jag hoppas verkligen att ingen har missat den nya internet sensationen Ridiculously Photogenic Guy..?
Det handlar alltså om en kille, Zeddie Little, som medverkade i ett marathon och blev fotad mitt i allt och det roliga är att han ser hur bra som helst ut på bilden!



Efter att den här bilden då först publicerades så kan man hitta alla möjliga poster om det på sidor som tex. 9gag och som jag tycker är nästan hysteriskt roliga..


Några exempel..

T.o.m amerikanska medier har reagerat på detta och de meddelar att Zeddie har en flickvän sedan 5 år, så sorry ladies, he's taken..




Listan med sådana här kan göras mkt längre, men det struntar vi i.. Men kolla gärna in den här och kolla här för att läsa mer..

Back at home

Nu är jag hemma igen och jag ser verkigen fram emot att få sova i min egen säng inatt, de hos farmor och farfar är verkligen setnhårda.. Vilket inte är så trevligt..

...

Försöker fördriva tiden här hos farmor och farfar, men kommer inte in på nätet med min egen dator vilket genast gör allt tråkigare.. Kan inte ladda upp några fina bilder då ju;)
Så ni får vänta på dem, förhoppningsvis inte allt för länge..

Testfotat..

Testade kameran lite mer idag och det märks att den är bl. a. snabbare i bildtagningen.. Fick lite fina bilder på istapparna som växer utanför fönstret, som ni kanske får se morgon.. Om jag hinner.
Nu; Bädda sängen..

Pure happiness..!

Min kamera, min kära Sony A33, den ser jag inte mer.. För nu uppgaraderar jag mig till en A65!
Var till elgiganten idag och kollade på några kameror med pappa idag då reparationsfirman där gick i konkurs, som jag nämnde tidigare, och jag skulle få en ny.
Istället för att få en likadan tyckte pappa att vi skulle betala mellanskillnaden för en bättre kamera, och A65:an var den vi har tittat lite extra på.. Men den finns ju såklart inte i lager så den kommer först på torsdag nästa vecka..
Men jag hänger inte läpp för det! Jag fich nämligen låna en A55:a tills dess...

Från igår

Så här snygga var vi på basaren igår, alla med mobilen i hand framför spegeln vid lärarrummet


Bakifrån; Lotten, jag, Kajsa, Linnea och Alexandra, observera att Kajsa inte har kameran redo;)

Free for another week

Hemma från basaren, fullt med folk som vanligt, men vi gömde oss i aulan där de spelade hårdrock på full volym. Till och med Heika och Tim sjöng, vilket var väldigt oväntat.. Men bra var de!:)

Min kamera btw var ju inne på rep, men firman som utför reperationerna har gått i konkurs.. Så nu får jag en ny kamera!:) Yeey!
Men då är frågan om jag vill ha en likadan eller någon annan...

Brödbak

Nu har jag bakat bröd till basaren, hade själv velat ha för det luktar så gott med nybakat bröd.. Men, men.., Ska up till skolan och lämna brödet vid tre tiden, sen måste vi tillbaka dit till kvällen och vara där i några timmar.. Lite segt men..

Fuck this shit..

Sista skoldagen innan lovet.. Bra det, för nu är vi less alltså, lite lågtryck i klassrummen sådär..
Idrottslektionen var riktigt rolig iaf, Lova och My hade planerat in lite styrke och kondition, inte alltför jobbigt men det känndes.. Otränad? Haha nejdå..;)

Nu har man stått och skramlat pengar igen med Macke också, den här gången utanför systemet och det gick hyfsat ändå, med tanke på att folk är grymt less på oss nu när vi har gått och skramlat i flera veckor..
Känner iaf att jag är lite less på allt Bolovia-grejs, men basaren är ju imorgon så det är snart över.. Yeey..

Tråkigt..

Vad tråkig jag var som inte orkade skriva något roligt idag.. Haft lite skolarete att göra, tråkigt skolarbete dessutom.., Men imorgon är sista skoldagen före lovet! Lite roligare..

April, Aprilpå er allihopa!

Är det någon som har blivit lurad än?
Själv gick jag in på Illustrerad Vetenskaps sida tidigare idag och började läsa en artickel om att en stor del av befolkningen har en så stor del av neandertalarnas gener att det kan ta över åran personlighet, och därefter kunde man göra ett test för att se hur många gener man själv hade..
Var ju såklart tvungen att se efter, men redan vid andra frågan börjar man fundera på om det här verkligen stämmer, för frågorna verkade lite väl oseriösa för att vara Illustrerad Vetenskap..
Självklart var det bara ett skämt, men ett ganska roligt sådant av Illvet:)